Praktisch

Datum

p’LatseDoen 2022 gaat door op zaterdag 9 juli!
Meer info omtrent het programma is terug te vinden onder line up.

Locatie

p’LatseDoen gaat dit jaar door op het grasplein in de vlaskouter. Deze leuke locatie geeft p’LatseDoen een nieuwe wending en meer mogelijkheden in een groen kader.

Parkeren

Parkeren kan op de vlaskouter voor mensen met een geldige gehandicaptenkaart en er zijn een beperkt aantal andere parkeerplaatsen. Kies daarom voor parking Damier of parking Tramstatie.

We raden aan een duurzaam vervoersmiddel te kiezen. Kom te voet of met de fiets. Er worden grote fietsenstallingen opgebouwd op parking vlaskouter en aa nde ingang

Drinken en rijden gaan niet samen. Kom te voet, met de fiets, kies een BOB, neem het openbaar vervoer of bestel een taxi… We zien u graag volgend jaar terug!

Catering

p’LatseDoen voorziet voor de komende editie heel wat catering.  je zal terecht kunnen bij verschillende foodtrucks.

Toegankelijkheid

p’LatseDoen voorziet voor de komende editie  een mindervaliden toilet. Ook kan er dicht bij het festival geparkeerd worden met een geldige gehandicaptenkaart op parking vlaskouter.

Medewerkers

p’LatseDoen kan enkel slagen dankzij tal van vrijwilligers. Ook zin om een handje uit de mouwen te steken. Stuur als de bliksem een mailtje naar sven@platsedoen.be met daarin al uw gegevens! We zijn je eeuwig dankbaar!

Milieu

Ook dit jaar werken we zoveel mogelijk met herbruikbare bekers voor al onze dranken. indien dit niet lukt zijn de bekers biologischs afbreekbaar. Ook proberen we zoveel mogelijk te sorteren. Volg de instructies op het festivalterrein om zo mee te helpen aan een leefbaar en duurzaam festival.

Veiligheid

Er zijn gratis oordopjes te verkrijgen aan de bonnenstand en de Rode kruis post .

Gelieve Grote tassen en rugzakken thuis te laten er zal worden gecontroleerd !

Volg in een noodsituatie volgende veiligheidsinstructies:

  • Niet bellen, wel sms’en.
  • Blijf kalm.
  • Breng eerst jezelf in veiligheid.
  • Laat je spullen achter.
  • Ga naar de dichtstbijzijnde nooduitgang.
  • Volg de instructies van de securitymedewerkers

Alcohol en drugs

Volgens de Belgische wetgeving is verkoop van alcoholische dranken aan personen jonger dan 16 jaar niet toegestaan, evenals het nuttigen van alcohol door deze personen. p’LatseDoen wijkt net als andere evenementen niet af van deze wetgeving en er zal dan ook op worden gecontroleerd. Je kunt om legitimatie worden gevraagd. Als je 16 jaar of ouder bent en er jong uitziet, kan het zijn dat je steeds om legitimatie wordt gevraagd. p’LatseDoen ondersteunt ook de sensibiliseringscampagne hierrond onder de naam respect16.

Het bij je te hebben of verhandelen van drugs is op p’LatseDoen niet toegestaan. Tassen en kleding kunnen door politie of festivalmedewerkers worden gecontroleerd.

Ongewenst gedrag en strafbare feiten

Bezoekers zijn verplicht zich te houden aan voorschriften en/of aanwijzingen van het beveiligingspersoneel. Aanwijzingen en of opdrachten gegeven door of namens medewerkers van de organisatie dienen onverkort en direct te worden uitgevoerd dan wel nageleefd. Indien het beveiligingspersoneel of de organisatie oordeelt dat je gedrag ongewenst is, kan je de toegang tot het festivalterrein worden ontzegd. Bij strafbare feiten word je te allen tijde overgedragen aan de politie en zal er aangifte worden gedaan.

Foto’s en opnames

Op de muziek en optredens van de artiesten is het beeld- en geluidsrecht van toepassing.

Tijdens p’LatseDoen kunnen foto’s of opnamen gemaakt worden door journalisten ten behoeve van reportages op internet of in traditionele media. Binnenkort kunt u de perskaart aanvragen via timmy@platsedoen.be .

Wildplassen

Uiteraard is wildplassen niet toegestaan en deelt de politie hiervoor boetes uit. Maak gebruik van de toiletvoorzieningen op het terrein.

Eigen risico

Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van de optredens zijn geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie van p’LatseDoen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enige schade ontstaan aan bezoekers en/of eigendommen van bezoekers.
Door het betreden van het terrein ga je automatisch akkoord met ons huisreglement.