FAQ

Hier vind u het antwoord op al uw p’LatseDoen gerelateerde vragen!

Waar en Wanneer

p’LatseDoen 2023 gaat door op zaterdag 8 juli 2023!
p’LatseDoen gaat ook dit jaar door op het grasplein in de Vlaskouter.
Deuren gaan open om 15u30


Parking

Parkeren kan op Parking Damier of Parking Kubox.
We raden aan een duurzaam vervoersmiddel te kiezen. Kom te voet of met de fiets. Er worden grote fietsenstallingen opgebouwd aan de ingang.

Belangrijk: Drinken en rijden gaan niet samen. Kom te voet, met de fiets, kies een BOB, neem het openbaar vervoer of bestel een taxi.


Toegankelijkheid GEHANDICAPTEN

Parkeren op Parking Vlaskouter kan voor mensen met een geldige gehandicaptenkaart. p’LatseDoen voorziet voor de komende editie een toilet voor mensen met een handicap, alsook een rolstoel podium.


Eten & drinken

p’LatseDoen voorziet voor de komende editie heel wat catering. Je zal terecht kunnen bij verschillende foodtrucks en drankstandjes.

Ook dit jaar werken we zoveel mogelijk met herbruikbare bekers voor al onze dranken. Ook proberen we zoveel mogelijk te sorteren. Volg de instructies op het festivalterrein om zo mee te helpen aan een leefbaar en duurzaam festival.


Foto’s & opnames

Professionele geluids-, film-, video-, en fotoapparatuur zijn niet toegelaten. Kleine eenvoudige toestellen zonder afneembare lens en smartphones zijn wel welkom op het festivalterrein. Accessoires (zoals statieven, tripods, selfiesticks, Gopro-mounts, etc) zijn eveneens niet toegelaten.

Persaccreditaties kunnen aangevraagd worden via timmy@platsedoen.be


Medewerkers

p’LatseDoen kan enkel slagen dankzij tal van vrijwilligers. Ook zin om een handje uit de mouwen te steken? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar sven@platsedoen.be met daarin al uw gegevens! We zijn je eeuwig dankbaar!


Veiligheid

Er zijn gratis oordopjes te verkrijgen aan de bonnenstand en de Rode kruis post.

VERBODEN OP HET FESTIVAL TERREIN:

Algemeen:


Alcohol & Drugs

Volgens de Belgische wetgeving is verkoop van alcoholische dranken aan personen jonger dan 16 jaar niet toegestaan, evenals het nuttigen van alcohol door deze personen. p’LatseDoen wijkt net als andere evenementen niet af van deze wetgeving en er zal dan ook op worden gecontroleerd. Je kunt om legitimatie worden gevraagd. Als je 16 jaar of ouder bent en er jong uitziet, kan het zijn dat je steeds om legitimatie wordt gevraagd. 

p’LatseDoen ondersteunt ook de sensibiliseringscampagne hierrond onder de naam respect16.Het is verboden om drugs te bezitten, te gebruiken of te verkopen op p’LatseDoen. 

Elke inbreuk kan aanleiding geven tot strafrechtelijke vervolging (bv. geldboete) en ontzegging van de toegang tot het festival!